Waar denk jij dat one2xs voor staat?

Dylande2ker

Ondernemer
@Wouterr vertelde in de chat het morgen na te vragen aan iemand die het zou weten.

Voor in de tussentijd: hoe denk jij dat de forumnaam is ontstaan of waar het voor staat?

Het doet mij denken alsof je het uitspreekt als one to access, of dat het een bepaalde "revolutionaire" term was zoals Hello World.
 

Finley

Hallo
Ik denk inderdaad dat het staat voor 'one to access' of meer in de trend van '1..2..access' aangezien de geschiedenis van one2xs bij hosting en domeinnamen lag.
 

Tessa

Secretatessa
@Robindh heeft zojuist in de chat de volgende link gedeeld: https://web.archive.org/web/20100727025716/http://www.one2xs.com/info/index. Hier staat uitgelegd hoe de naam is ontstaan :)
Het eerste probleem: De naam. Wat voor naam moet je een site geven waar je webhosts en domeinnamen gratis aanbiedt? Freehost, of gratishosting, of gratisdomein, of gratisdomeinenhosting. Allemaal van die cliché-namen die verre van origineel zijn; laat staan uniek. Namen bedenken was onze sterkste kant niet echt, maar al snel vonden we dat het in ieder geval wel met 'one2' moest beginnen; een soort identificatiemiddel waaraan je kon zien dat het een product / onderdeel was (en is) van one2apps. Tsja, wat dan. One2free, one2host, one2serve, one2data, enzovoort, enzovoort. Stuk voor stuk namen die ook niet echt je van het zijn. Maargoed, we moesten er toch een kiezen, dus kozen we voor one2host, maar echt een goede naam was het niet. Een paar slapeloze nachten later :) besloten we toch maar die naam te kiezen. Maar helaas (echt niet sarcastisch!) was de domeinnaam de dag ervoor al geregistreerd. Letterlijk de dag ervoor. (Volgens de whois-informatie staat hij sinds 2000 geregistreerd, maar hij is tussen 2004 en 2007 ofzo de hele tijd vrij geweest.)
Balen natuurlijk dat we de naam niet konden registreren, maar het was nog erger om een nieuwe naam te bedenken. Maarja, al snel kwamen we op one2xs; een stuk beter dan one2host - vonden we zelf. Snel de domeinnaam registreren; dan hadden we die vast.
 

Waldo

Wald0.nl
Interessant, ik dacht namelijk dat het altijd voor acces stond, het platform was vroeger namelijk al best makkelijk bereikbaar.
Zullen we het puntensysteem terug brengen, kunnen we ook weer leuk blackjack spelen en handelen net zoals vroeger.
 
Laatst bewerkt:

W1nd0x

#smilemore
Ik ben benieuwd wat @Lennard kan vertellen over de xs. Maar ik denk inderdaad ook dat het voor access staat, is wel het meest logisch.
 
Bovenaan